7 Sebab Kenapa Perlu Minum Air!!

Bila cuaca tak menentu, ramai yang jatuh sakit.

Sakit tekak, selsema, batuk, demam, sakit kepala, letih etc etc.

Saya pun macam awak juga.

Selalunya saya pun perasan, saya mudah sakit kepala kalau saya KURANG MINUM AIR!

Terutama kalau saya travel.

Saya kurang minat sikit air kosong. Tekak susah nak telan kalau banyak-banyak.

Alternatifnya saya minum PERFORMANCE DRINK.

Oklah, sebab dia tak ada PERISA, PEWARNA dan GULA TAMBAHAN.

Hari ni saya nak kongsi

7 SEBAB KENAPA KITA PERLU MINUM AIR KOSONG ========================

TURUN BERAT BADAN - Air kosong tak ada kalori, gula, lemak dan karbohidrat

JANTUNG SIHAT - Ada kajian kata, air kosong boleh mengurangkan risiko serangan jantung

BERTENAGA - Air yang cukup boleh bantu bagi tenaga extra terutama untuk ibu menyusu macam saya. Perasan tak kalau ada hari tu kita kurang minum air, mesti kita rasa mudah penat kan? Kalau saya, balik kerja minum performance drink sejuk, memang nikmat. Rasa macam ekon lalu kat tekak ni.. Hihi..

SEMBUHKAN SAKIT KEPALA - Kurang air memang akan buat kepala kita berdenyut-denyut. Tak percaya? Cuba test. Dalam sehari tu minum sikit je air. Then tengok macamana. Hehe

KULIT GLOWING - Ini antara sebab terpenting (bagi saya lah) kenapa kita perlu minum banyak air especially air kosong. Hihi. Dari kulit kita dah boleh tahu seseorang itu cukup air ke tak. Cubalah minum secara konsisten sekurangnya 8 gelas sehari selama sebulan. Awak akan terkejut melihat perubahan pada kulit awak.

KESIHATAN USUS - Air akan bantu sistem pencernaan yang sihat. Kita akan lawas membuang. Kajian kata air yang cukup boleh kurangkan risiko kanser kolon dan pundi kencing.

DETOXS - Air akan buang toksin dalam badan melalui system perkumuhan.

Oklah..

Dah tahu sebab kenapa kena minum air kan?

Jadinya, silalah minum.

Nak order performance drink? Boleh contact saya atau untuk order sendiri boleh klik pada link di bawah

Health is Wealth

Whatsap/call: 019.254.5766


Ostematrix

Sumber Calcium Terbaik Anda

Nadia Abdul Kadir ID 1003195

019.254.5766

Categories
About  me..

Seorang doktor dan ibu kepada 4 orang cahaya mata. Berbekalkan dengan ilmu dan pengalaman menyusu anak sendiri sehingga 2 tahun, saya...

Tag Cloud
No tags yet.
Follow Me
  • Facebook Basic Black

© 2016 by N.A.K.