© 2016 by N.A.K.

Follow Me
Tag Cloud
  • Facebook Basic Black

Seorang doktor dan ibu kepada 4 orang cahaya mata. Berbekalkan dengan ilmu dan pengalaman menyusu anak sendiri sehingga 2 tahun, saya...

KULIT BERUMUR 18.22 TAHUN !!

April 4, 2017

Macam yang KakYa janji nak kongsi dengan semua, hasil SKIN CHECK UP KakYa siang tadi.

 

Beautician tu kata.

Kulit KakYa jenis mixed, kering dan sedikit berminyak pada zone T.

 

Tak banyak masalah sangat. 


Cuma ada beberapa perkara yang perlu KakYa ambil berat.

✔ Ada bahagian wajah yang pores terbuka 
✔ Tak smooth macam baby, ada area yang kasar. 
✔ Kering, tak lembab 
✔ Sedikit berjeragat 

 

Walau bagaimana pun..
Happy jugak lah KakYa bila dia bagitau..

✔ Kulit KakYa boleh dikatakan flawless sebab tak banyak spot/parut 👏
✔ Wrinkles pun kira tak ada 

 

Overall, beutician tu kata..

'Jarang saya jumpa SKIN AGE 18 TAHUN, biasa tak jarak sangat dengan umur/lagi tua dari umur.'

Melompat bintang laa KakYa tadi ❤.

 

 

 

Kata dia lagi..

KakYa kena banyak minum air.
Pakai pencuci, toner, moisturizer.
Pakai sunblock SPF50.
Buat treatment untuk tutup pores & kurangkan jeragat.

Last dia kata..

'Akak kena makan jugak suplemen untuk kulit kak, mesti kalau akak makan + buat treatment, skin age akak sama dengan baby.'

KakYa liked 
Biar betik!! 

-----------

So ini lah hasilnya korang. 

Lepas ni, azam KakYa..

 

💪 Minum air kosong sebanyak yang mungkin setiap hari.
💪 Babai air manis.
💪 Up kan dose Vitamin C SR
💪 Add on Vitamin E
💪 Tunggu collagen ada stok, then akan konsisten amik SCP setiap hari.
💪 Up kan dose vivix jadi 2x sehari.
💪 Seminggu sekali bermasker ESP
💪 Continue NutriWhite, cuma terpaksa pergi cari sunblock yang ada spf50

 

 

 

Then KakYa akan buat lagi 6 bulan dari sekarang. Kita bandingkan result dia yer.

Moral of the story.

Korang pergi laa check kulit masing-masing. Kadang kita rasa kulit kita ok. Padahal sebaliknya.

Macam KakYa ni haa..


Dah top up dengan supplemen pun still tak 100% kepuasannya, kalau tak amik vitamins bagai tak tau guana keputusannya. 

Orite..

KakYa nak pergi telan VIVIX dulu.
Then pakai NW Night Cream. 

Siapa tak mau cantik hohoiiii...

 

Whatsap/Call: 019.254.5766

 

Health is Wealth

 

 

 

 

 

Please reload

Categories
About  me..

Nadia Abdul Kadir ID 1003195

019.254.5766