'Gastrik' dan 'ESP'

Beberapa hari yang lepas, saya telah menghadiri suatu workshop berkaitan masalah perut seperti kanser perut, ulcer di perut dan cara mengatasi masalah berkenaan dari segi ubat-ubatan dan pembedahan.

Antara fakta yang menarik perhatian saya adalah berkenaan GERD dan kaitannya dengan pengambilan protein.

Mengikut pakar bedah berkenaan, antara punca ramai orang dapat GERD (gastroesophageal reflux disease) atau bahasa biasa sakit di ulu hati sehingga rasa masam masam di mulut adalah disebabkan pengambilan karbohidrat yang berlebihan..

Didapati pengambilan karbohidrat yang banyak menyebabkan otot yang mengelakkan acid dalam perut masuk ke dalam saluran pemakanan longgar..

Pengambilan protein yang mencukupi akan menguatkan otot ini dan menghindarkan dari penyakit reflux ini..

Patutlah ramai yang ambil ESP secara konsisten untuk 'gastrik' bagi feedback symptom sakit di ulu hati hilang...termasuklah wife saya sendiri..

Isteri saya pernah diserang penyakit gastrik yang teruk. Gaviscon, nexium semua dah diambil tapi sakit tetap ada. Sampai menangis menahan kesakitan. Tapi, sejak mengamalkan ESP (Energizing Soy Protein), dah 3 tahun isteri saya tak kena gastrik. Asalnya ambil ESP ni untuk tambahkan susu tapi dapat extra benefit pulak. Alhamdulillah..

Jadi, sesiapa yang ada masalah GERD boleh cuba ambil ESP secara konsisten.. Jauh lagi bagus dari bergantung pada ubat..

Anda ingin mendapatkan ESP anda dan mengetahui cara pemakanan yang betul?

Hubungi kami segera..

Whatsap/call: 019.254.5766

Health is Wealth

#esp

Ostematrix

Sumber Calcium Terbaik Anda

Nadia Abdul Kadir ID 1003195

019.254.5766

Categories
About  me..

Seorang doktor dan ibu kepada 4 orang cahaya mata. Berbekalkan dengan ilmu dan pengalaman menyusu anak sendiri sehingga 2 tahun, saya...

Tag Cloud
No tags yet.
Follow Me
  • Facebook Basic Black