Follow Me
Tag Cloud
  • Facebook Basic Black

Seorang doktor dan ibu kepada 4 orang cahaya mata. Berbekalkan dengan ilmu dan pengalaman menyusu anak sendiri sehingga 2 tahun, saya...

Supplemen Untuk Ibu Tercinta..

November 16, 2016

Ma saya..

73 tahun, tok pada 19 orang cucu. 

 

Ma saya ada masalah darah tinggi, kolesterol tinggi dan advanced bilateral knee osteoarthritis (lutut kurang minyak gris yang teruk).

Teringat awal-awal dulu masa saya mula-mula kenal shekli ni.

Nak beli set gastrik dan set menyusu untuk saya.
Tapi masa tu, upline saya kata, kalau tambah sikit saja, dapat free membership + cash back. 


Untung, tak payah bayar untuk daftar ahli.

Tanpa pikir panjang, saya pun tambah set sendi untuk ma saya (ostematrik, omega dan AJHT) dan set kanak-kanak untuk Hanina dan Nabila (meal shakes, chewable vitamin c. Masa ni vitalea kids tak ada lagi).

 

Ingat lagi saya, lepas 3 hari ma saya makan set sendi (bila laa AJHT nak ada stok balik ni.. :( , lutut ma saya bengkak sampai ma tak boleh nak jalan.

'Ubat bende laa ya bui ma makang ni'.. kata ma saya.

Tapi masa tu saya dah study dah.
Dah tahu pasal healing crisis etc.
So tak adalah nak gelabah.

 

'Ma makang je ma.. dia nak bekki lutut ma tu'.. confident jawab. 

Ma saya pun makan laa..
Lepas seminggu, bengkak hilang.

Lepas 2 minggu ma saya kata..

 

'Molek ubat ning, lutut ma dok ketat doh..'

Start dari hari tu, setiap kali nak habis set sendi dia, ma akan bagitau saya untuk restok. 

 

Hari ini, lutut ma masih sakit, tapi ma saya tak bergantung pada ubat tahan sakit dah.
Ma boleh solat tanpa kerusi.
Cuma bila nak jalan jauh-jauh memang tak boleh laju-laju macam kita lah.
Sebab tu kalau p mana-mana, ma guna kerusi roda.

Best tau bawak ma gi travel. 


Ingat lagi masa kali pertama kami ke Universal Studio Singapore, semua aktiviti kami dapat fast lane. Tak payah beratur panjang-panjang. Hihihi..

Now saya bagi ma makan vivix jugak.
Tapi ma saya tak berapa nak makan.
Mahal katanya. Puas pujuk. :(

 

 

 

Tapi saya masih tak berputus asa.
Nak jugak paksa dia makan vivix. Hihi.

Oklah.. Terpanjang pulak.


Awak baca sampai habis ke? 

Bisnes shekli ni sebenarnya bukan hanya nak sihat diri sendiri atau poket sendiri saja sebenarnya..
Tapi it is beyond that.

Nak semua ahli keluarga, orang sekeliling dan semua orang rasai #shakleeeffect tu sendiri.

 

So kalau adalah awak-awak yang baca ni teringin hadiahkan sesuatu untuk orang tersayang, apa kata hadiahkan lah mereka suplemen shekli. 

 

Hubungi saya kalau nak tahu mana yang sesuai.

 

Whatsap/call: 6019 254 5766

 

Health is Wealth

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Categories
About  me..

Nadia Abdul Kadir ID 1003195

019.254.5766

© 2016 by N.A.K.