© 2016 by N.A.K.

Follow Me
Tag Cloud
  • Facebook Basic Black

Seorang doktor dan ibu kepada 4 orang cahaya mata. Berbekalkan dengan ilmu dan pengalaman menyusu anak sendiri sehingga 2 tahun, saya...

Shaklee Products: Herbal Blend

October 14, 2016

HERBAL BLEND ni merupakan salah satu produk yang wajib ada dalam first aid box.

 

 

 

Ini gambar kaki Nabila kena gigit semut api.
Dia sendiri pergi amik HERBAL BLEND sapu kat kaki.
Tak sampai 10 minit bengkak surut. 

 

 

Ni satu lagi feedback dari seorang customer saya yang menggunakan HERBALBLEND untuk baby dia..

 

 


Apa benda HERBAL BLEND ni? Awat macam best ja??
Jom baca..


HERBAL BLEND MULTIPURPOSE CREAM ni adalah cream NO 1 DI PASARAN yang TIADA STEROID.
Buat dari tumbuhan je.


➡ Horse Chestnut / Buah berangan

 

 


Buah ni kita selalu jumpa di Utara Malaysia, biasanya mereka suka disalai dengan biji kopi dan makan . Tetapi ianya mempunyai banyak khasiat dan dijadikan salah satu bahan didalam krim Shaklee ini. Ia membantu melawan tanda-tanda penuaan pada kulit, ciri-cirinya yang anti radang seperti mengurangkan bengkak, lebam di kulit, dan memperbaiki lebam dan kebiruan pada kulit akibat kapilari darah pecah di bawah kulit. 

➡ Sage

 

 


Herba ini dapat membantu meningkatkan peredaran darah dan merangsang pembaharuan sel-sel. Ianya juga kaya dengan vitamin A dan kalsium serta antioksidannya membantu memerangi radikal bebas pada kulit.

➡ Rosemary 

 

 


Rosemary merupakan sumber zat besi , kalsium, dan vitamin B6 yang menyokong tahap kolagen yang sihat .Di samping itu, ia kaya dengan mangan dan mineral yang membantu mengurangkan kedutan dan mengelakkan kulit menjadi rosak. Apabila adanya radikal bebas pada kulit kita ia bukan sahaja merosakkan kulit malah membawa kedutan, tona tidak sekata serta kendur.

 Yarrow

 

 


Yarrow ini pula mengandungi bahan anti radang dan anti septik. Di mana, ia dapat memperbaiki tisu yang rosak di dalam badan . Ia boleh dipraktikkan bagi kegunaan luar , menyembuhkan luka , luka terbakar , ulser , alahan kulit dan juga bengkak .


Apakah Khasiat Herbal Cream Shaklee?
---------------------

➡ Melembutkan kulit yang kasar (di kawasan lutut dan tapak kaki/ tangan)
➡ Membaiki kulit-kulit pecah (tumit kaki)
➡ Menyelesaikan masalah gatal-gatal kulit
➡ Menghilangkan parut termasuk demam campak & chicken pox
➡ Menghilangkan ruam padi bayi (melecet celah kangkang, leher,pelipat kaki)
➡ Mrnghilangkan ruam susu pada muka bayi
➡ Sebagai losyen bagi kegunaan harian
➡ Baik untuk demam (disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).
➡ Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda
➡ Membuang selulit serta memecahkan lemak berlebihan.


Haa.. Best ke best? 


Apa?? Mahal??

Mana ada mahal.. Baru RM27.50. Mahal ke?? 

So kalau nak dapatkan cream yang ohsem ini, dah tau nak hubungi siapa kan? Hihi.. Muahhh ciked 

 

Whatsap/call: 019.254.5766

 

Health is Wealth

 

 

 

 

 

Please reload

Categories
About  me..

Nadia Abdul Kadir ID 1003195

019.254.5766