© 2016 by N.A.K.

Follow Me
Tag Cloud
  • Facebook Basic Black

Seorang doktor dan ibu kepada 4 orang cahaya mata. Berbekalkan dengan ilmu dan pengalaman menyusu anak sendiri sehingga 2 tahun, saya...

ANAK MUDAH JATUH SAKIT. KENAPA?

October 7, 2016

Di klinik, saya sokmo dapat kes anak-anak demam batuk selsema.

Ada yang sebulan sekali.
Ada yang baru je datang 2 minggu lepas, datang lagi minggu ini.

Ada yang kerap datang, sampai kalau jumpa kat Giant tu memang boleh kenal lah. 
(Nak bagitau kerapnya lawatan diorang ke klinik ).

 

Majoriti daripada anak-anak kecil yang datang ni, diorang tinggal di taska.
Majoriti jugak bila tanya, diorang ini memilih makan.

 

Mak-mak selalu bagitau-

'Anak saya sayur susah sangat nak makan doktor..'

'Buah makan laa, tapi bukan hari-hari..'

'Susu je minum banyak..'

 

Nampak tak kat situ?

Betapa nutrisi yang cukup sangat mempengaruhi tahap kesihatan anak-anak kita.

Saya tak cakap kat orang, saya cakap diri sendiri.

 

Saya kerja.
Mr Hubby pun kerja.

So setiap hari saya tak mampu nak sediakan makanan berkhasiat untuk anak-anak saya.

 

Most of the time, diorang kat sekolah.
So makan pun kat sekolah.

Keperluan nutrisi harian cukup ke?
Konfem tak cukup.

Lagi lah kalau jenis yang cerewet nak makan tu, lagi lah tak cukup.

 

 

 

Sebab saya sedar diri, saya bagi anak-anak saya nutrisi tambahan.

At least, dapat lah tampung lompong-lompong yang tak cukup tu kan?

 

Ini ikhtiar saya, untuk pastikan diorang sentiasa sihat dengan izinNya. InsyaAllah.

 

❤ vitalea kids

 


❤ chewable vita c

 


❤ meal shakes

 


❤ omegaguard

 


❤ nutriferon (bila perlu sahaja)

 

 

 

 

Mak-mak boleh cuba. Tak nak semua, 1 pun ok. 

Whatsapp saya untuk sebarang pertanyaan.

 

Whatsap/call: 019.254.5766

 

 

Health is Wealth

 

 

 

 

 

Please reload

Categories
About  me..

Nadia Abdul Kadir ID 1003195

019.254.5766