© 2016 by N.A.K.

Follow Me
Tag Cloud
  • Facebook Basic Black

Seorang doktor dan ibu kepada 4 orang cahaya mata. Berbekalkan dengan ilmu dan pengalaman menyusu anak sendiri sehingga 2 tahun, saya...

Dr Nadia Food Review: Mee Tauhu Tawau

October 1, 2016

Kalau jalan-jalan mesti kena makan..kalau nak makan, mesti nak makan tempat yang sedap atau 'special' kat tempat tu..

 

Jadi awal bulan ni, saya dan keluarga telah pergi ke Tawau sebagai rombongan kawin.. Anak sedara kawin dengan orang Tawau..

 

Jadi macam biasa, saya pun google nak cari tempat makan BEST di Tawau.. Sekali jumpa kedai ni..MEE TAUHU TAWAU..

 

Cek dalam waze, kedai ni ada.. So apa lagi, kami pun menuju ke kedai ni dengan bantuan waze..Untuk sampai ke kedai ni, kami telah lalu banyak kedai-kedai repair kereta dan lori. Terdetik di hati, betul ke waze ni..Ke salah tempat?

 

Tapi bila kami sampai ke destinasi, memang kedai ni terletak tengah-tengah deretan kedai baiki kereta dan lori. Dan orang yang ada di dalam kedai ni punyala ramai.Nak cari tempat duduk pun susah..Itula dikatakan rezeki kan? Kalau Allah nak bagi rezeki, tempat yang tak strategik pun ramai je orang datang makan.

 

Kedai ni hanya menghidang dua jenis menu sahaja..Mee Tauhu dan Nasi Kuning..Saya dan suami order Mee Tauhu..Yang lain ada yang order Nasi Kuning..Nasi Kuning ni macam nasi lemak,,cuma nasi je kuning..

 

Mee Tauhu ni adalah Mee yang masak dengan kicap dan ada semangkuk tauhu. Bagi yang suka pedas, boleh campur dengan cili yang disediakan.. Tapi bagi saya dan suami, kena campur dengan cili, kalau tak, takdak rasa Ummph dia.. Hi..hi..

 

Pandangan peribadi saya, rasa Mee Tauhu ni bolehla..Tak adalah sedap sangat tapi ia sesuatu yang berbeza. Kat Terengganu ni rasa takdak lagi yang jual Mee Tauhu..

 

Jadi sesiapa yang akan ke Tawau, bolehlah cuba makan Mee Tauhu ni..

 

Macam biasa, jangan lupa makan Omegaguard, Lecithin dan Phytocol sebelum makan mee ni..Nak enjoy makan tapi kesihatan kena jaga juga..

 

Anda tak ada lagi Omega, Phytocol dan Lecithin? Meh call saya..

 

Whatsap/Call: 019.254.5766

 

 

*DR NADIA FOOD REVIEW*

 

KEBERSIHAN: 3/5
SIKAP PEKERJA: 4/5
MASA PENYIAPAN MAKANAN: 4/5
HARGA: 4/5

RECOMENDED: YES

 

 

Health is Wealth

 

 

 

 

 

 

Please reload

Categories
About  me..

Nadia Abdul Kadir ID 1003195

019.254.5766