Follow Me
Tag Cloud
  • Facebook Basic Black

Seorang doktor dan ibu kepada 4 orang cahaya mata. Berbekalkan dengan ilmu dan pengalaman menyusu anak sendiri sehingga 2 tahun, saya...

Yang Mana Produk Shaklee Yang Saya Paling Suka..

September 30, 2016

Aduih.. Susah laa nak pilih..
Semua produk shaklee saya suka.. 
Takde pilih kasih.


Sebab banyak sangat yang dah menambat hati, saya cerita 1 per satu yer.

Ini SKIN CARE pertama yang saya miliki sepanjang 35 tahun ini ➡ NutriWhite SKIN CARE

 

 



Bermula dengan GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER, saya tambah sikit-sikit. Yang last sekali saya add on dalam koleksi saya ialah OVERNIGHT RENEWAL WHITENING CREAM. Night cream ni saya dapat cabutan bertuah masa NC hari tu. 


KENAPA NUTRIWHITE?
----------

✔ Pencuci muka dia tersangat laa syok.. Picit cenonet je.. Boleh cuci seluruh badan. 
Dalam dia ada ekstrak rumpai laut untuk buang sel-sel kulit mati. So bila cuci tu terasa sangat bersih.
Dia ada alga hijau juga tau. Sebab tu kulit akan terasa lebih lembab. Dan paling best pencuci dia ni ada ekstrak strawberri begania untuk seimbangkan pigmentasi dan mencerahkan kulit. Sangat bagus untuk kurangkan jeragat. Pencuci muka uolls ada strawberri tak? 

✔ Make up remover ni pun terbaik. Saya tak pakai make up tapi saya jadikan make up remover ni sebagai scrub harian saya. Balik kerja, sental dulu dengan make up remover ni. Tunas pokok bic yang ada dalam dia buatkan kulit saya bersih, sebab semua daki-daki memang hilang la. Dia ada aloe vera jugak tau. Kulit akan tegang dan lembab gitu. 

✔ Krim siang paling best pernah saya pakai. Tak melekit. Senang je nak serap. Keluar rumah dah tak perlu foundation bedak bagai. 

Tapi kalau uolls nak pakai pun takpe. Lagi gojes gitu. Hihi.
Dia ada pati Mulberri untuk elakkan kulit kita rosak akibat terdedah pada uv lights. Selain itu, Mountain Arnica pulak akan baiki keradangan kulit. So kulit mulus fulus laa.. ❤

✔ Last produk yang baru je saya try adalah night cream. Bangun pagi tu, kulit rasa segar, lembut, gebu gebas uolls. Dia bantu baiki kulit masa uolls tidur. Ekstrak Linden buatkan kulit kita lembab dari dalam. Scullcap pulak mencerahkan kulit dan vitamin c menyamaratakan tona kulit. 
.
.
Ada 2 lagi yang tak try. Essence dan Spot Treatment. InsyaAllah ada rezeki nanti nak cukupkan jugak koleksi NutriWhite saya. 
.
.
Emmm.. panjang lebar laa pulak. Hihi..
Bila cerita pasal sesuatu yang kita cinta memang susah nak stop. 
.
.
Uolls try lah NutriWhite ni tau.
Konfem puas hati.
Paling syok sebab JIMAT sangat. 
8 BULAN pun tak habis lagi pencuci. 
.
.
Ada orang buat hantaran kawin tau. Suwit sangat kan? 
.
.
Nak try? Jom hubungi saya.

 

Whatsap/Call: 019.254.5766

 

Health is Wealth

 

 

 

 

 

 

Please reload

Categories
About  me..

Nadia Abdul Kadir ID 1003195

019.254.5766

Ostematrix

Sumber Calcium Terbaik Anda

© 2016 by N.A.K.