© 2016 by N.A.K.

Follow Me
Tag Cloud
  • Facebook Basic Black

Seorang doktor dan ibu kepada 4 orang cahaya mata. Berbekalkan dengan ilmu dan pengalaman menyusu anak sendiri sehingga 2 tahun, saya...

4 Perkara Yang Anda Harus Lihat Sebelum Membeli Vitamin C

September 27, 2016

Ramai yang bgtau saya..

" Doc, saya takleh makan vit c la.. sebab perut mesti pedih after amik.. "

" Saya jadi cirit birit lah after amik vit c.."


Vitamin C or nama canggihnya Ascorbic Acid adalah vitamin larut air. Meaning, badan kita ni tak boleh hasilkan Vitamin C & tak boleh simpan Vitamin C nih.. Ianya akan dikumuhkan keluar dari badan dengan cepat. 

 

 



So apa fungsi Vitamin C ni ? Sebab apa setiap org perlu amik supplemen Vitamin C / makan makanan yg ada Vitamin C nih ??

Banyak sebenarnya kegunaan Vitamin C ni..

 

Boleh refer list di bawah :

》Vitamin C diperlukan untuk membentuk collagen -- bagus untuk yang mengalami masalah kulit seperti jerawat dan kedutan di muka


》meningkatkan sistem immune -- bagus utk sape-sape yang selalu selsema (resdung), senang demam, allergy & asthma


》menyekat pembentukkan pigment -- so kulit automatik lebih cerah & takdak jeragat/jerawat


》membantu dalam mengurangkan stress & insomnia (susah nak tido)


》penting untuk system pembekuan darah -- so gusi lebih sihat, tak berdarah time gosok gigi, luka cepat sembuh, pendarahan cepat stop, badan takdak lebam2..


》Vitamin C ni antioxidant..so dia boleh menghalang free radicals berkumpul dalam badan yg mana free radicals ni if banyak sangat boleh menyebabkan kanser

Emm.. dah tau serba sedikit fungsi dia kan?? Jadi ramai gak yang tanya..

" Banyak vit c kat pasaran.. nak beli yang mcmane?? "

Ok.. setiap org dewasa boleh amik Vitamin C sebanyak 500mg-1000mg setiap hari.. Jangan lebih.. sebabnya yang lebih tu akan dikeluarkan dari badan jugak.. so membazir..
Jadi, di sini saya senaraikan 4 perkara yang anda perlu lihat sebelum membeli Vitamin C..


1) Pilih Vitamin C yang ada FLAVANOIDS/BIOFLAVANOIDS.. fungsinya adalah untuk meningkatkan kadar keberkesanan Vitamin C tu dengan lebih optimum lagi.. jangan pilih yang Vitamin C alone..

2) Pilih yang NON ACIDID.. yang ni penting.. sebabnya utk sapa-sapa yang ada gastrik, jika ambil yg acidid memang akan pedih perut after makan vit c.. dan seterusnya memang akan berak-berak.. 

3) Pilih yang SUSTAINED RELEASE (SR).. macam saya bagitau tadi, Vitamin C ni water-soluble.. so cepat je dia akan hilang dari badan..bila amik yg SR, pembebasan Vitamin C tu dalam tubuh kita akan berlaku secara berterusan..

4) Pilih yg 100% NATURAL, TIADA perisa, pewarna & pengawet


Jadinye, rajin-rajin la baca label bila shopping Vitamin C kat mana-mana ye..

Vit C pilihan saya tentulah SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS by Shaklee !

 

 

 



☆ 180 biji RM92.50, sebiji je sehari, untuk 6 bulan !
☆ 1 biji = 922mg, takyah makan banyak2 biji.. sebiji je cukup..
☆ ada CITRUS BIOFLAVONOIDS
☆ ekstrak dari jagung.. so NON ACIDID, tak ganggu perut
☆ SUSTAINED RELEASE.. protection berterusan
☆ 100% NATURAL.. NO coloring, perisa tambahan, pewarna & bahan pengawet


Dah tau ciri2 dia.. buat lah pilihan sekarang ! Sebotol share satu family pun no problem..

 

Psst..Promosi Sustained Release Vitamin C Shaklee tinggal 2 hari saja lagi..

Masa ni la nak dapatkan Vitamin C pada harga diskaun..

Hubungi saya untuk dapatkan produk Shaklee anda dan konsultasi terbaik..

 

Whatsap/Call: 019.254.5766

 

 

Health is Wealth

 

 

 

 

 

Please reload

Categories
About  me..

Nadia Abdul Kadir ID 1003195

019.254.5766