© 2016 by N.A.K.

Follow Me
Tag Cloud
  • Facebook Basic Black

Seorang doktor dan ibu kepada 4 orang cahaya mata. Berbekalkan dengan ilmu dan pengalaman menyusu anak sendiri sehingga 2 tahun, saya...

1 Tip Untuk Bakar Lebih Banyak Kalori

September 21, 2016


Raya korban dah lepas. Siapa yang melantak makan daging tak ingat? 

Kalau anda dah rasa menyesal dan nak bakar balik lemak-lemak yang terkumpul, meh saya ajar 1 tip untuk bakar lebih banyak kalori.

Ini tip dia..

==============================
DISARANKAN UNTUK AMIK SARAPAN DALAM WAKTU 1 JAM SELEPAS BANGUN TIDUR.
==============================


Kalau bangun pukul 5 pagi, sebelum pukul 6 pagi tu kita dan kena siap amik sarapan.

Ini kerana, semasa tidur, badan kita berada dalam 'starvation mode' (kebulur). Jadinya dengan mengambil sarapan secepat mungkin kita 'jump-start' badan kita untuk bakar lebih banyak kalori.

Kalau lambat-lambat sarapan, kita lagi biarkan metabolisma badan menurun & kadar pembakaran kalori menjadi perlahan.

Kita akan MAKIN GEMUKKKK..


Tapi ramai yang tak boleh nak makan bila awal pagi sangat. Kan? 
Saya pun..

So, pagi-pagi saya hanya amik shake ESP + VIVIX + CHIA SEEDS.
Biasanya pukul 11pagi lebih baru makan. Sekaligus lunch. 

 

 




Oklah.. Semoga bermanfaat untuk awak yang TAK NAK GEMUK! 

Notakaki: Promosi ESP masih berjalan..Whatsapp saya untuk order. 

 

 

Whatsapp/Call: 019.254.5766

 

 

Health is Wealth

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Categories
About  me..

Nadia Abdul Kadir ID 1003195

019.254.5766