Follow Me
Tag Cloud
  • Facebook Basic Black

Seorang doktor dan ibu kepada 4 orang cahaya mata. Berbekalkan dengan ilmu dan pengalaman menyusu anak sendiri sehingga 2 tahun, saya...

Apa Ni Doktor, Saya Makan Supplemen Makin Sakit, Bukan Makin Sihat!!

September 7, 2016


SIS.. KENAPA LEPAS MAKAN VITAMIN NI, SAYA RASA LOYA NAK MUNTAH, PENAT-PENAT YER? 

 

TAK BAGUS LA SET JERAWAT S NI, BILA MAKAN MAKIN BANYAK JERAWAT NAIK!

 

YA ALLAH DOKTOR, SAYA MAKAN JE VIVIX NI, SETENGAH JAM KEMUDIAN TERUS SAYA CIRIT-BIRIT!!
 


Pernah dengar tak? 
Atau pernah alaminya sendiri??

 



Apa yang biasa kita buat bila makan vitamin tetiba alami symptom macam loya, muntah, sakit kepala, badan rasa tak best, jerawat makin banyak etc etc??

Saya percaya, mesti ramai yang STOP makan. Betul kan? 

Mesti korang rasa supplemen tu tak sesuai untuk korang kan?


Jom baca ni. Lepas ni takde la membazir vitamin yang kita beli tu bila tak makan. 😊


HEALING CRISIS
---------------

✔ Ini adalah proses dimana badan akan meng'eliminate' toksin (detoxification) melaui pelbagai organ. Secara medicalnya, proses ini disebut sebagai 'Herxheimer Reaction'.

 

✔ Bila kita yang bertahun duk kumpul toksin dalam badan ni kan, amik vitamin/supplemen lain macam antioksida/memulakan proses detoks, sel-sel dalam badan kita akan membebaskan toksin ke dalam system peredaran darah.

Organ-organ yang fungsinya untuk buang toksin ni (paru-paru, buah pinggang, hati, usus etc) bagaimanapun takkan mampu nak buang dengan cepat. Sebab itu, toksin ni akan berada seketika dalam blood circulation dan ini yang menyebabkan kita rasa loya, letih, sakit kepala, demam dan sebagainya.

 

✔ Healing crisis ni dia natural dan unik untuk setiap individu. Sebab tu, saya makan ok, orang lain makan tak ok. Haa.. faham dah setakat ni kan?

 

✔ Berapa lama nak hilang?? Bergantung pada individu jugak. Kebiasaannya yang ada banyak masalah kesihatan, healing crisis dia lebih teruk dan lama berbanding individu yang sihat.

 

 

 

Dah apa nak buat??

 

➡ Konsult pengedar anda (pengedar yang tahu la yer and pengedar yang betul-betul komited. Kalau main beli kat kiosk jamu etc tu akak tak jamin laa.. hihi)


➡ Teruskan mengambil supplemen yang anda amik. Boleh kurangkan dose atau ubah waktu makan.


➡ Banyakkan minum air masak/jus buahan segar


➡ Rehat secukupnya.


So lepas ni JANGAN RISAU dah tau..Kalau risau jugak, meh beli dengan akak. Jadi kalau masa makan ada apa-apa masalah, boleh tanya terus..

 

 

Whatsap/call: 019.254.5766

Fb: Nadia Abdul Kadir

 

 

Health is Wealth

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Categories
About  me..

Nadia Abdul Kadir ID 1003195

019.254.5766

Ostematrix

Sumber Calcium Terbaik Anda

© 2016 by N.A.K.