Follow Me
Tag Cloud
  • Facebook Basic Black

Seorang doktor dan ibu kepada 4 orang cahaya mata. Berbekalkan dengan ilmu dan pengalaman menyusu anak sendiri sehingga 2 tahun, saya...

Hamil Tapi Tak Gemuk? Biar Betul!!

September 1, 2016

Cerita ni masa suatu ketika dahulu, ketika saya mengandungkan anak ke 4 saya, baby Aisya..

----------------------------------------------------------

Semalam saya cod NUTRIFERON kat Klinik Manir. Haii.. sakit-sakit pun bisnes ke makyong? 

Kawan saya mintak tolong sebab anak dia demam. So, takpa laa. Saya mudahkan urusan kawan, Allah mudahkan urusan saya.  InsyaAllah.

Nak ceritanya..


'Mu ngandung kali ni dok gemuk. Dulu gemuk.' -- kawan saya kata. 

Alhamdulillah.

 

 

Betul. Ramai yang perasan. Gemuk tang perut je. Tak melebar. 

Mungkinkah ini asbab VITAMIN IBU HAMIL yang saya amalkan sebelum & semasa hamil ini? 
Saya rasa mungkin jugak. Hihi..

Ini VITAMIN pilihan saya.
---------------------

#VITALEA DENGAN IRON#

 

 

 

- Merupakan multivitamin dan minerals yang dilengkapi dengan iron (zat besi).


- Iron mencegah anemia (kekurangan sel darah merah) 


- Penting dalam melengkapkan keperluan vitamin & minerals untuk ibu dan bayi.


- Memberi tenaga dan meningkatkan metabolisma badan.


- Dah 100 tahun tau umur vitalea ni. 

 

 



#B COMPLEX DENGAN FOLIC ACID#

 - Folic acid mencegah kecacatan saraf pada bayi. Kebiasaanya kekurangan folic acid menyebabkan penyakit spinal bifida pada bayi.


- 8 jenis Vitamin B membantu memberi tenaga kepada ibu, mengurangkan stress akibat perubahan hormon dan membantu menghilangkan kebas-kebas kaki.

 


 


#VITAMIN C SR#

- Menguatkan sistem pertahanan badan ibu supaya tidak mudah jatuh sakit semasa hamil


- Membantu penghasilan kolagen supaya rambut/kuku lebih kuat dan kesan regangan kulit berkurangan

 


 


#OSTEMATRIX#

- Kandungan kalsium dan minerals lain sangat penting untuk mengelak ibu hamil dari sakit pinggang dan lenguh-lenguh.


- Magnesium membantu ibu tidur lebih lena


- Elak sembelit. Lawas je. 


- Bekalkan kalsium pada bayi dalam kandungan supaya bayi lahir lebih kuat.


 

 


#ESP#

- Protien soya berperisa vanilla ini membuatkan ibu hamil sentiasa kenyang. So takda laa craving asyik rasa nak makan je.

 
- Bagi saya tenaga sepanjang hari walaupun saya masih menyusukan Amin.


- Kulit perut tak pecah.

 



#OMEGAGUARD#

- Kandungan DHA dan EPA yang tinggi membantu pembetukkan sel-sel mata baby dan juga perkembangan otak bayi.


- Untuk ibu pulak, ianya menstabilkan tekanan darah ibu, so insyaAllah tekanan darah normal je sepanjang kehamilan.


- Paling syok ianya tidak menyebabkan ibu gemuk semasa hamil.

--------------

Inilah vitamin yang saya amal dari belum hamil sampai sekarang. Kawan-kawan boleh la cuba yer. 

Paling best, kesemua vitamin ini boleh diteruskan semasa BERPANTANG/MENYUSU dan dijadikan VITAMIN HARIAN.

Boleh juga kongsi bersama SUAMI TERSAYANG. 

 

Psst..Bulan ni promosi ESP dan Vitamin C SR..

Apa lagi? Rebut peluang untuk dapatkan supplemen ini pada harga diskaun..

 

Jangan malu untuk hubungi saya untuk order barangan shaklee anda..Saya juga memberi nasihat cara pemakanan terbaik untuk anda..

 

 

Whatsap/call: 019.254.5766

Fb: Nadia Abdul Kadir

 

 

Health is Wealth

 

 

 


 

Please reload

Categories
About  me..

Nadia Abdul Kadir ID 1003195

019.254.5766

© 2016 by N.A.K.