© 2016 by N.A.K.

Follow Me
Tag Cloud
  • Facebook Basic Black

Seorang doktor dan ibu kepada 4 orang cahaya mata. Berbekalkan dengan ilmu dan pengalaman menyusu anak sendiri sehingga 2 tahun, saya...

Shaklee Car Subsidy Program: Mercedes AMG GT

August 29, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca.

 

Tahukah anda, selain memberi bonus dan juga menghantar distributor-distributor yang layak melancong, Shaklee juga mempunyai "Car Subsidy Program'!!

 

Car Subsidy Program atau nama lain Car Bonus merupakan salah satu insentif yang diberikan oleh Shaklee kepada distributor-distributor yang layak. Shaklee bukanlah bagi kereta ke kita tapi memberi bonus duit untuk kita (jika kita nak) membeli kereta atau sebagai bayaran bulanan kereta yang kita mahu. 

 

Bonus lain, Pakej melancong lain...Car Bonus lain!!

 

Saya sudah pun merasa car bonus ini tapi tak adalah banyak sampai boleh beli sebuah kereta. Tapi jangan terkejut kerana ada distributor-distributor yang car bonus mereka sahaja sudah cukup untuk membeli sebuah kereta!!

 

Jadi, untuk entri Shaklee Car Subsidy Program kali ini, saya akan buat review sebuah kereta yang saya diberi peluang untuk testdrive. Memperkenalkan....

Mercedes AMG GT

 - Bahagian depan yang garang-

 

 

- Twin pipe ekzos, lampu LED -- memang cantik!!-

 

 

Saya tau kebanyakkan pembaca mesti dari golongan ibu-ibu tapi mana tahu anda nak hadiahkan ke suami sebuah kereta sport? 

 

Mercedes AMG GT ini merupakan sebuah kereta sport..dan ia sangat-sangat laju. Tempat duduk hanya ada DUA, cukup sesuai untuk suami dan isteri berdua-duaan menikmati pemandangan dan keseronokan memandu sebuah kereta sport. Shaklee ni kan family bisnes..Pergi training, boleh bawa anak. Pergi conference pun bawak anak, melancong pun bawa anak..Sekali sekala berdua-dua naik kereta apa salahnya kan?

 

- Dua bucket seat untuk suami isteri bersantai bersama-sama-

 

Jadi berapa harga kereta ni? Mercedes AMG GT ini berharga RM1.15 juta ringgit!! Telan air liur tengok harga..Tapi kalau mampu, apa salahnya kan? Kalau tak mampu memang la jadi 'sour grape' kata membazir la etc..

Kelajuan dari 0-100km/h adalah 3.8 saat dan kelajuan maksima adalah 310km/h.

 

Dalaman kereta ini memang cantik. Dengan susunan tombol-tombol yang menarik, kerusi sport yang selesa dan stering yang sedap dipegang, membuatkan pemandu rasa nak berlumba je..Sila jangan bawa kereta ini macam kereta biasa sebab 'kuasa' yang ada pada kereta ini sangat tinggi. Tekan skit je pada pedal minyak akan membuat kereta ini hendak melonjak ke depan.

Kereta ini ada 4 mode iaitu comfort, sport, sport+ dan race. 

 

                                         - Tombol-tombol yang terdapat di dalam kereta-

 

 - 4 aircon vents untuk menyejukkan pemandu dan penumpang-

 

 - Sound system kereta ni Burmester tau-

 

  - 4.0 liter, twin turbo V8 -

 

 

 - Handcrafted enjin kereta...siap ada signature lagi-

 

Secara keseluruhan , kereta ini memang power. Dream Car la katakan. Bunyi enjin dan ekzos membuat jantung berdegup laju. Tapi malangnya, ride quality kurang selesa. Bonggol yang kecil menyebabkan gegaran yang agak kuat bagi penumpang. Nama pun kereta sport kan?

 

Oklah..itulah sedikit sebanyak berkenaan Mercedes AMG GT. Cerita panjang-panjang pun rasa bukan tempat yang sesuai.. he..he..

 

Ucapan terima kasih kepada Kama dari Mofaz kerana memberi peluang saya memandu supercar ini. Kalau ada sesiapa yang berminat hendak membeli mercedes, boleh hubungi dia. Servis memang tip-top.

 

 

Boleh tengok video di bawah untuk mendegar ngauman bunyi ekzos..

 

Ingin menikmati car bonus seperti kami? Hubungi kami untuk tahu bagaimana...

 

Whatsap/call: 019.25.45.766

Fb: Nadia abdul Kadir

 

 

 

 

 

 

 

 

Health is Wealth

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Categories
About  me..

Nadia Abdul Kadir ID 1003195

019.254.5766