3 Vitamin Terbaik Untuk Meningkatkan Kesuburan Lelaki

LELAKI SASA DAN KACAK.. SUBUR KE ??

Masalah kesuburan memang menjadi dilema setiap pasangan yang menghadapinya. Adakah anda tergolong dalam golongan ini ? ' sukar hamil walaupun telah mencuba antara 6 bulan hingga setahun ' Sila buat pemeriksaan dan buat ujian kesuburan bagi suami dan isteri. Suami, jangan ego. Isteri jangan malu.

Terdapat banyak punca yang menyebabkan pasangan sukar untuk mendapat zuriat. Antaranya adalah seperti kekurangan vitamin untuk pembentukan sperma yang sihat.

Sperma ini bukan sahaja mesti mempunyai bentuk yang normal tapi perlu juga bertenaga untuk berenang dengan baik ke telur untuk disenyawakan. Dengan kata lain, sperma mesti mempunyai 3 perkara iaitu:-

1. BILANGAN YANG CUKUP

2. BENTUK YANG NORMAL

3. PERGERAKAN YANG NORMAL

Tapi tahukah anda, terdapat 3 kategori juga yang boleh menyebabkan seseorang lelaki mengalami masalah sperma.

1. Masalah perubatan - jangkitan kuman, hormon tidak seimbang

2. Masalah persekitaran - radiasi, bahan kimia industri

3. Masalah gaya hidup - merokok, minum arak, kegemukan

Sebaik-baiknya, jika anda atau suami anda tergolong dalam mana mana daripada 3 kumpulan ini, maka seharusnya tindakan perlu diambil. Jika menghisap rokok, berhentialh merokok kerana rokok adalah salah satu punca yang menyebabkan sperma tidak sihat.

Pada masa yang sama, elok juga mengamalkan vitamin yang dapat membantu menghasilkan sperma yang sihat.

DI SINI SAYA TERANGKAN 3 VITAMIN TERBAIK UNTUK MENINGKATKAN KESUBURAN KAUM ADAM # VITAMIN C ~~~~~~~~~ - menurut kajian yang dibuat di University of Texas Medical School, Galveston, kekurangan vitamin c dalam diet seorang lelaki boleh menyebabkan sperma menjadi melekat antara satu sama lain. Keadaan ini menyebabkan pergerakkan sperma menjadi perlahan dan seterusnya kebarangkalian sperma bertemu dengan ovum (telur perempuan) menjadi rendah. - Kajian yg dibuat oleh Dr. Earl Dawson M.D., Ph.D., associate professor di University of Texas at Galveston mendapati vitamin C sangat perlu diambil oleh mereka yang merokok. Ini kerana toksin dalam rokok boleh menyebabkan kecacatan sperma. Vitamin C mampu meneutralkan kembali toksin rokok dan seterusnya mengurangkan kecacatan sperma. - pengambilan sebanyak 200-1000mg sehari mampu meningkatkan kesuburan. Walau bagaimanapun, pengambilan Vitamin C secara berlebihan (lebih 1000mg) bagi wanita adalah tidak digalakkan. Ini akan mengakibatkan kekeringan rembesan cervikal yang menghalang pergerakan sperma ke dalam rahim. # VITAMIN E ~~~~~~~~~ - Kajian mendapati kekurangan vitamin E akan mengurangkan pembentukan sperma. Ini kerana kekurangan vitamin E akan mengurangkan pembentukan hormon sex dan enzim yang bertanggungjawab dalam pembentukan sperma. - Dos: 400 IU sehari.

# CoQ 10 ~~~~~

vitamin subur lelaki

- Sperma sangat sensitif terhadap 'oxidative stress' dan akan mengalamai kecacatan sekiranya terdedah kepada ia.

- CoQ 10 bukan sahaja melindungi sperma daripada radikal bebas tetapi ia juga meningkatkan kualiti dan bilangan sperma dalam air mani.

- Sangat penting untuk lelaki yang terdedah kepada radiasi atau mereka yang merokok

Shaklee ade menawarkan SET KESUBURAN LELAKI yg terdiri daripada:

* 180 biji SUSTAINED REALEASED VITAMIN C

vitamin subur lelaki

* 120 biji VITAMIN E COMPLEX

vitamin subur lelaki

* 30 biji CoQ trol plus (improved formula)

vitamin subur lelaki

Jangan lengahkan masa. Hubungi saya untuk konsultasi dan untuk mendapatkan produk shaklee anda.

Whatsap: 019-25-45-766

Fb: Nadia Abdul Kadir

Health is Wealth

#subur

Ostematrix

Sumber Calcium Terbaik Anda

Nadia Abdul Kadir ID 1003195

019.254.5766

Categories
About  me..

Seorang doktor dan ibu kepada 4 orang cahaya mata. Berbekalkan dengan ilmu dan pengalaman menyusu anak sendiri sehingga 2 tahun, saya...

Tag Cloud
No tags yet.
Follow Me
  • Facebook Basic Black