Follow Me

October 31, 2016

Assalammualaikum dan selamat pagi kepada semua pembaca..

Lama dah saya tak post aka update blog ni. Bukan apa, komputer ada masalah jadi kena tunggu settle semua baru boleh nak update balik blog..Sekarang ni semua dah ok balik..

Pagi ni saya nak cerita pasal stokis shakl...

October 14, 2016

HERBAL BLEND ni merupakan salah satu produk yang wajib ada dalam first aid box.

 

Ini gambar kaki Nabila kena gigit semut api.
Dia sendiri pergi amik HERBAL BLEND sapu kat kaki.
Tak sampai 10 minit bengkak surut. 

Ni satu lagi feedback dari seorang customer saya yang me...

October 13, 2016

Ramai tanya saya pakai skincare apa? 

Jujur saya bagitau, dulu-dulu saya tak pernah ada skincare yang spesifik. 
Cuci muka saya guna Loreal, if habis saya pakai je apa yang ada. Kadang-kadang sabun baby saya guna jugak. Haha..
Alhamdulillah, kulit muka dak laa teruk....

October 11, 2016

Assalamualaikum.

Hari ini saya nak kongsi sedikit sebanyak makanan penggalak susu yang saya pernah amalkan sepanjang menyusukan ke empat-empat anak saya. 


Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa tidak semua sesuai untuk diri kita. Ibu-ibu perlu rajin untuk try an...

October 10, 2016

Hi, Assalamualaikum.. Saya Dr. Nadia Abdul Kadir, berumur 34 tahun dan memiliki 4 orang cahaya mata. Saya ingin berkongsi kisah saya menghidap radang appendiks semasa hamil.


.

Semasa mengandungkan Baby A'isya (anak ke 4) saya 7 bulan lepas, saya mengalami 2 episod sakit...

October 7, 2016

Di klinik, saya sokmo dapat kes anak-anak demam batuk selsema.

Ada yang sebulan sekali.
Ada yang baru je datang 2 minggu lepas, datang lagi minggu ini.

Ada yang kerap datang, sampai kalau jumpa kat Giant tu memang boleh kenal lah. 
(Nak bagitau kerapnya lawatan diorang k...

October 7, 2016

1. APA ITU KOLAGEN?


Kolagen adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah. Lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen dan 80% tulang adalah kolag...

Sejak kebelakangan ini..makin ramai pesakit yang datang ke hospital dengan masalah batu...batu di dalam pundi hempedu dan batu di buah pinggang atau pundi kencing..

Tapi batu yang di dalam pundi hempedu tak sama dengan batu di dalam buah pinggang..

Hari ini saya akan cer...

October 6, 2016

STRESS!!!!!
-----------



Arrggghhhhh!! Aku stressssss....


Hari ini, siapa yang dah stress??

Saya sangat kagum kalau setiap hari ada orang yang laluinya tanpa stress.
Sebab saya rasa semua orang pernah stress.

Stress kat tempat kerja.
Stress kat rumah.
Stress dengan o...

October 5, 2016

Dalam ramai-ramai anak saya (ramai laa sangat.. hihi), Nabila memang susah nak makan.

Setiap kali nak suruh makan, macam nak berperang.

Mana ibunya tak jadi tarzan. 

Itu dulu.

Sangat susah nak makan.

Sekarang, susah jugak tapi tak sesusah dulu.

Kena dengan lauk dia suka mema...

Please reload

About  me..
Categories

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog saya.

Sebagai pengenalan, nama saya ialah Nadia bt Abdul Kadir, bekerja sebagai

  • Facebook Basic Black

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Visitor count

Nadia Abdul Kadir ID 1003195

019.254.5766