© 2016 by N.A.K.

Follow Me

October 11, 2016

Assalamualaikum.

Hari ini saya nak kongsi sedikit sebanyak makanan penggalak susu yang saya pernah amalkan sepanjang menyusukan ke empat-empat anak saya. 


Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa tidak semua sesuai untuk diri kita. Ibu-ibu perlu rajin untuk try an...

September 22, 2016

Nak dengar cerita tak? Hihi..

8 tahun lepas masa mula-mula dapat Hanina.

Nak raya memang tak semangat mana.
Ye lah..
Ada baby, fully menyusu, ibu dia pulak kerja macam zombi, tak tentu masa.

Bila hari raya, orang sibuk beraya, kita letih.
Kulit kelam kusam jangan ca...

September 21, 2016

NUR SHAFIYA HANINA SHAZLY



Kerana dia, saya menjadi ibu yang obses dengan breastfeeding.

Saya lahirkan Hanina, masa tu saya dah habis Houseman training. 
Waktu tu, saya hanya ada 1% ilmu berkaitan breastfeeding. 
Dalam kepala pikir, nanti dah beranak, automatik t...

September 1, 2016

YUP.. SAYA BUKAN KAUNSELOR LAKTASI.


------


Saya seorang ibu beranak 4.
Saya tak pernah hadiri mana-mana kursus penyusuan susu ibu.
Saya tak ada sijil yang mengikhtiraf diri ini sebagai kaunselor laktasi.


Tapi, saya ada PENGALAMAN.
Pengalaman menyusu anak-anak saya sep...

August 17, 2016

Ramai yang bertanya kepada saya..

Berapa lama satu sesi pam?

Macam saya, setiap 1 sesi saya akan pastikan saya pam minimum selama 30 MINIT.

Tak kisah la dah tak keluar susu pun.
Pam je sampai 30 minit.


Kenapa?

Sebab setiap sesi pam, kita kena pastikan payudara kita...

August 5, 2016

Alhamdulillah..


Ini rezeki baby A'isya pagi tadi. 

Saya suka buat
tandem pumping. 

Sebab bagi saya tandem pumping ini menjimatkan banyak masa saya untuk mengumpul stok susu ibu (EBM) semasa dalam pantang. 

Selain itu, ianya juga memberi ruang kepada saya untuk...

Please reload

About  me..
Categories

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog saya.

Sebagai pengenalan, nama saya ialah Nadia bt Abdul Kadir, bekerja sebagai

  • Facebook Basic Black

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Visitor count

Nadia Abdul Kadir ID 1003195

019.254.5766

Please reload

Archive